Kunstplanten of echte planten?

Waarom kunstplanten een goede keuze kunnen zijn.

Ja, wij houden ook van echte planten, maar in sommige gevallen is een kunstplant een beter keuze en we gaan je hier uitleggen waarom:

  1. Een kunstplant is ideaal als je geen groene vingers hebt

Houd je van echte planten, maar heb je geen groene vingers? Dan weet je als geen ander dat die mooie dure plant al snel een doorn in het oog wordt in huis. Een echte plant heeft aandacht nodig en niet geheel onbelangrijk een goede standplaats in huis. Teveel water, te weinig water, teveel zon, te weinig zon, te warm , te koud… ga zo maar door; een plant onderhouden kost tijd en energie.

2. Een kunstplant kun je overal in huis wegzetten

Een kunstplant kun je daar plaatsen waar je hem het meest tot zijn recht vindt komen. Zon, temperatuur of aandacht hebben geen invloed op de uitstraling; een kunstplant straalt altijd! Eerlijk is eerlijk: een kunstplant moet je net als een echte plant af en toe even met de plantenspuit vochtig maken en met een doekje afnemen om te voorkomen dat het een stofnest wordt.

3. Een kunstplant heeft geen aandacht nodig

Een kunstplant is een sfeermaker zonder gebruiksaanwijzing. Plaats kunstplanten in een vakantiewoning en je hoeft geen blaadjes te rapen als je aankomt. Heb je een winkel maar heb je op sommige plaatsen amper daglicht? Een kunstplant is de oplossing! Heb je een kantoor waar in de winter de verwarming aan staat en in de zomer de airco? Dat zijn geen prettige omstandigheden voor een echte plant. Op kantoor wil je jezelf kunnen richten op je werk en niet op het onderhouden van de planten toch? Maak je werkomgeving sfeervol met passende groene kunstplanten.

4. Een kunstplant is niet duur en eigenlijk best heel duurzaam

We horen vaak dat kunstplanten duur zijn, maar heb je wel eens uitgerekend wat een echte plant uiteindelijk kost? De levensduur is vaak korter, je moet een echte plant regelmatig voeden en bemesten en dan ook nog de tijd die je daar aan moet besteden. Een kunstplant is in aanschaf wel duurder, maar als je bedenkt dat deze vaak een leven lang mee kunnen gaan en verder geen kosten met zich meebrengen valt het eigenlijk best mee nietwaar?

Echte planten worden gekweekt in kassen. Dat kost veel energie om nog maar niet van de dagelijkse import/export van verse bloemen en planten in koelwagens te spreken. Ja, een echte plant en verse bloemen hebben zeker hun charmes, maar duurzaam durf ik het niet meer te noemen.

5. Last but not least; kunstplanten zijn hypoallergeen

Op kantoor, in huis, in de winkel/ showroom of in je vakantiewoning; kunstplanten zijn een allemansvriend en zorgen ervoor dat iedereen van hen kan genieten zonder traanogen, uitslag of niesbuien. Ben je op zoek naar een oplossing voor jouw (woon)ruimte? De kunstplanten van Mr Plant bieden de oplossing! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

info@dewoonagent.nl (B2B only)